Entretipos

Entretipos Elisava

Escola Elisava

glyphs

[cat] Quatre workshops, entre divendres a la tarda i dissabte al matí, van cobrir diferents aspectes del món tipogràfic: «Impressió amb letterpress i litoral offset» amb Jesús Morentín, «Tècniques de brodat en la tipografia» amb Clara Montagut, «Glyphs: introducció al disseny de tipografies» amb Pedro Arilla i «Lletra Copperplate i ploma d’expansió» a càrrec d’Oriol Miró. Jo vaig estar al workshop «Glyphs: introducció al disseny de tipografies», per conèixer les prestacions d’aquest programa, un editor de fonts tipogràfiques per a Mac creat pel dissenyador alemany Georg Seifert, amb la intenció de crear una eina amb un flux de treball intuïtiu, mitjançant l’ús de l’edició en context, i una interfície d’usuari amigable. Es poden obrir arxius OpenType, True Type i UFO i exportar a OpenType i UFO. La interfície d’usuari està disponible en castellà. Em vaig endur una molt bona impressió del programa i del conductor del taller, Pedro Arilla. Tot i el poc temps del que vam disposar, vam poder donar una pinzellada bàsica per totes les opcions. Ara toca aprofondir i dedicar-hi temps, per exprimir-lo al màxim i traure’n totes les possibilitats.

Entretipos Glyphs

Treballant amb els diacrítics // Trabajando con los diacríticos

La tarda de dissabte va estar destinada a les ponències. Andreu Balius va iniciar la tanda amb «Moda s’escriu amb S». A continuació Clara Montagut amb «Tipografia matèrica» i Octavio Pardo amb «Diferents aproximacions al disseny d’una família tipogràfica».

Entretipos - Manuel Sesma

Manuel Sesma

entretipos_oriol

Oriol Miró

Van tancar la jornada les conferències de Manuel Sesma «El nostre no té nom», Oriol Miró «29 llibres i un pinzell – Es busca manager», Marta Armada «La lletra amb píxel entra» i Pedro Arilla «Mama, de gran vull ser tipògraf» //

[cast] Cuatro workshops, entre el viernes por la tarde y el sábado por la mañana, cubrieron diferentes aspectos del mundo tipográfico: «Impresión con letterpress y lito-offset» con Jesús Morentín, «Técnicas de bordado en la tipografía» con Clara Montagut, «Glyphs: introducción al diseño de tipografías» con Pedro Arilla y «Letra Copperplate y pluma de expansión» a cargo de Oriol Miró. Yo estuve en el workshop “Glyphs: introducción al diseño de tipografías», para conocer las prestaciones de este programa, un editor de fuentes tipográficas para Mac creado por el diseñador alemán Georg Seifert, con la intención de crear una herramienta con un flujo de trabajo intuitivo, mediante el uso de la edición en contexto, y una interfaz de usuario amigable. Se pueden abrir archivos OpenType, True Type y UFO y exportar a OpenType y UFO. La interfaz de usuario está disponible en castellano. Me llevé una muy buena impresión del programa y del conductor del taller, Pedro Arilla. A pesar del poco tiempo del que dispusimos, pudimos dar una pincelada básica para todas las opciones. Ahora toca profundizar y dedicar tiempo, para exprimir al máximo y sacar todas las posibilidades.

La tarde del sábado estuvo destinada a las ponencias. Andreu Balius inició la tanda con «Moda se escribe con S». A continuación Clara Montagut con «Tipografía matérica» y Octavio Pardo con «Diferentes aproximaciones al diseño de una familia tipográfica». Cerraron la jornada las conferencias de Manuel Sesma «Lo nuestro no tiene nombre», Oriol Miró «29 libros y un pincel – Se busca manager», Marta Armada «La letra con píxel entra» y Pedro Arilla «Mamá, de mayor quiero ser tipógrafo».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s